Groep cross skaters tijdens een pauze

Zoek je een leuke activiteit in de omgeving van Deventer?

Kom Cross skaten of rolskiën!

Cross skaten en rolskiën zijn ontstaan als zomertraining voor langlaufen. Maar ook als je niet langlauft, zijn deze sporten leuk om te doen!
Voordelen van cross skaten en rolskiën zijn: lekker buiten, je kunt er altijd zelfstandig op uit, het is een complete work-out omdat je alle spiergroepen gebruikt en het belast je gewrichten weinig, waardoor je niet snel blessures oploopt.
Kom je één van deze sporten eens proberen?

Meer informatie? Bel 0570 546334 of mail

Cross skates hebben luchtbanden en remmen. Je maakt een schaatspas, ondersteund door een dubbele stokafzet. Door de luchtbandjes kun je ook over gravel en schelpenpaden.

Rolski klassiek is langlaufen op wieltjes, in de ‘klassieke’ stijl. Dat is de manier waarop langlaufers in loipes voortbewegen. Dat kan dus ook in Nederland, maar dan op asfalt.

Clinic

Wil je rolskiën of cross skaten met je team, met vrienden of met familie? Kies dan voor een clinic! Kom naar Diepenveen voor een sportieve ochtend of middag. Datum en tijd in overleg.

Een clinic is een kennismakingsles op een door jou gewenste datum en tijd. Kom met je vriendengroep, team of familie rolskiën of cross skaten en je beleeft een bijzondere en actieve ochtend of middag!

Clinic cross skate of rolski klassiek
Tijdsduur: gewoonlijk ongeveer 2 uur. Je krijgt materialen in gebruik en instructie van een gecertificeerde instructeur. Je leert de eerste technieken en misschien is een klein tochtje mogelijk.
Prijs op basis van tijdsduur en aantal deelnemers; op aanvraag.

Dagcursus

Wil je individueel kennismaken met cross skaten of rolskiën maar heb je geen gelegenheid om voor een cursus meerdere keren op en neer te reizen, dan kun je meedoen aan een dagcursus!

Tijdens een dagcursus kun je een hele dag oefenen op de rolski’s of cross skates onder leiding van een gecertificeerde instructeur. De dagcursus bestaat uit drie maal instructie van één tot anderhalf uur. Je oefent de basistechnieken en je leert rollen op verschillende soorten terrein, zoals asfalt en halfverharde paden. Ook ga je oefenen op hellingen. We besluiten de dag met een korte toer.

Dagcursus rolski klassiek of cross skate
Prijs: €79,-  Tijd: 10:00 – 15:30
6 – 12 deelnemers
Inclusief: instructie, materiaalgebruik, koffie, thee en lunch.

Cross skaten in Diepenveen
Dagcursus rolski klassiek  zondag 1 maart

Inschrijven dagcursus

Cross skaten

Cross skaten is schaatsen met langlauftechniek op luchtbanden. Het is heel sportief omdat je zowel je armen als je benen gebruikt. Met de luchtbanden kun je niet alleen over asfalt, maar ook over gravel en schelpenpaden. De cross skates hebben een goed remsysteem.

In 2007 is de cross skate in Nederland geïntroduceerd onder de naam SKIKE. Deze naam kom je nog vaak tegen. De meeste cross skates in Nederland zijn nog steeds skikes.

Cross skaten is een technische sport, je doet het niet zomaar even. Tijdens een clinic krijg je de basistechniek aangeleerd, waardoor je kunt ervaren hoe cross skaten is.

Tijdens een dagcursus kun je de hele dag oefenen waardoor de meeste mensen na de cursus zelfstandig kunnen cross skaten.

Wil je een keer cross skaten met je team, je sportclub of je familie?
Dan is een clinic een goede optie!

Wil je in één dag heel veel oefenen met cross skaten?
Dat kan tijdens een dagcursus!

Rolskiën

Glijdend in de buitenlucht, door de natuur, maar dan op rolletjes. Lekker sportief omdat je je armen én je benen gebruikt bij de voortbeweging. De rolski’s die je gebruikt hebben brede wieltjes, waardoor je ook op gravel en schelpenpaden kunt rollen. En dat zijn vaak de mooiste paden…

Rolskiën is een technische sport, je doet het niet zomaar even. Tijdens een clinic krijg je de basistechniek aangeleerd, waardoor je kunt ervaren hoe rolskiën is. Tijdens een dagcursus kun je de hele dag oefenen waardoor de meeste mensen na de cursus zelfstandig kunnen rolskiën.

Wil je een keer rolskiën met je team, je sportclub of je familie?
Dan is een clinic een goede optie!

Wil je in één dag heel veel oefenen met rolskiën?
Dat kan tijdens een dagcursus!

Sportvereniging

Woon je in de omgeving van Deventer en ben je op zoek naar een cursus van meerdere lessen? Of zoek je een sportvereniging waar je kunt rolskiën en cross skaten?

Kijk dan bij DSC Nordic Sports.

Vermeldingen op internet

De clinics en dagcursussen staan ook vermeld deze websites:

DagjeWeg.nl

Uitjes.nl