Cross skaten en rolskiën

Rolski klassiek is langlaufen op wieltjes, in de ‘klassieke’ stijl. Dat is de manier waarop langlaufers in loipes voortbewegen. Dat kan dus ook in Nederland, maar dan op asfalt.

Cross skaten en rolskiën zijn ontstaan als zomertraining voor langlaufen. Maar ook als je niet langlauft, zijn deze sporten leuk om te doen!
Voordelen van cross skaten en rolskiën zijn: lekker buiten, je kunt er altijd zelfstandig op uit, het is een complete work-out omdat je alle spiergroepen gebruikt en het belast je gewrichten weinig, waardoor je niet snel blessures oploopt. Kom je één van deze sporten eens proberen?

Wil je rolskiën of cross skaten met je team, met vrienden of met familie? Kies dan voor een clinic!
Datum en tijd in overleg.

Wil je individueel kennismaken met cross skaten of rolskiën maar heb je geen gelegenheid om voor een cursus meerdere keren op en neer te reizen, dan kun je meedoen aan een dagcursus!

Cross skaten in Diepenveen

Cross skates hebben luchtbanden en remmen. Je maakt een schaatspas, ondersteund door een dubbele stokafzet. Door de luchtbandjes kun je ook over gravel en schelpenpaden.

Dagcursus

Tijdens een dagcursus kun je een hele dag oefenen op de rolski’s of cross skates onder leiding van een gecertificeerde instructeur. De dagcursus bestaat uit drie maal instructie van ongeveer anderhalf uur. Je oefent de basistechnieken en je leert rollen op verschillende soorten terrein, zoals asfalt en halfverharde paden. Ook ga je oefenen op hellingen. We besluiten de dag met een korte toer.

Dagcursus rolski klassiek of cross skate
Prijs: €79,-  Tijd: 10:00 – 15:30
6 – 12 deelnemers
Inclusief:
– instructie (3 x  1,5 uur)
– materiaalgebruik
– koffie, thee en lunch

Clinic

Een clinic is een kennismakingsles op een door u gewenste datum en tijd. Kom met uw vriendengroep, team of familie rolskiën of cross skaten en u beleeft een bijzondere en actieve ochtend of middag!
Tijdsduur: gewoonlijk ongeveer 2 uur. U krijgt materialen in gebruik en instructie van een gecertificeerde instructeur. U leert de eerste technieken en misschien is een klein tochtje mogelijk.
Prijs op basis van tijdsduur en aantal deelnemers; op aanvraag.

Meer informatie? Bel 0570 546334 of mail

Sportvereniging

Woon je in de omgeving van Deventer en ben je op zoek naar een cursus van meerdere lessen? Of zoek je een sportvereniging waar je kunt rolskiën en cross skaten?

Kijk dan bij DSC Nordic Sports.

Vermeldingen op internet

De clinics en dagcursussen staan ook vermeld op de volgende websites:

DagjeWeg.nl
Uitjes.nl